Beszámoló a 30. jubileumi Soproni Ultrahang Napokról

Nagy örömmel vettem részt a 30. jubileumi Soproni Ultrahang Napokon, aminek idén is a Hotel Lővér adott otthon. A szervező bizottság két előadásra kért fel, melyeket csütörtökön, illetve szombaton adtam elő.

Az első előadásom a mellkas CT-vizsgálatokon előforduló olyan elváltozásokról szólt, melyeket nem szabad kórosnak leírni, hiszen például normál körülmények között is előfordulhatnak kisebb nyirokcsomók a gátorüregben vagy néhány apró pajzsmirigy góc miatt még nem feltétlenül szükséges további ultrahangos vizsgálatot indikálni. Ez az előadásom hamarosan felkerül a többi rögzített előadásom közé az egyik videó megosztó portálra.

A szombati előadásom a mellkas CT kurzusom nyitó előadásának rövidített változata volt, amiben kis ízelítőt adtam egyrész néhány olyan anatómiai régióról, melyeket mindenképpen meg kell vizsgálatni leletezés közben, illetve próbáltam rávilágítani a leletezés során potenciálisan előforduló nyelvtani- és észrevevési hibákra is. Ez az előadásom elérhető online is: LINK.

Úgy gondolom, hogy a csütörtöki mellkasi szekció és összességében az egész kongresszus nagyon jó hangulatban telt, és eredményes volt. A szervezők ismét jól összerakták a szakmai programokat, és lehetőséget biztosítottak egy kis kikapcsolódásnak is.

Bízom benne, hogy jövőre ismét találkozhatunk Sopronban!